Proeflessen

Volwassenen

Boogschieten begint bij ARC met een beginnerscursus van 4 lessen, voor €50. Je leert dan de basistechniek van het boogschieten met de olympische Recurve boog. Boogschieten lijkt eenvoudig, maar is het niet! Het aanleren van een goede techniek is een intensief proces. Door jarenlange ervaring weten onze trainers het proces goed te begeleiden. Handig om te weten:

  • Al het materiaal is beschikbaar op de club. Sterker nog, wij raden het sterk af om zelf materiaal aan te schaffen voordat je de techniek voldoende beheerst.
  • Bij de proeflessen maken wij een onderscheid tussen volwassenen en jeugd (tot 18). Dit onderscheid maken wij hoofdzakelijk omdat het een andere stijl van lesgeven vereist. Om deze reden vinden de proeflessen dan ook plaats op andere tijdstippen.


Voor volwassenen starten wij een paar keer per jaar met een nieuwe cursus. Dit doen wij in groepen van maximaal 15 personen.
De introductie bij ARC ziet er als volgt uit:

Beginnerscursus

Tijdens deze cursus krijg je in 4 weken een korte introductie tot het boogschieten. De lessen vinden plaats op opeenvolgende maandagavonden, van 19:15-21:30. Het is niet mogelijk om lessen in te halen; houd deze avonden dus vrij!

Gevorderde cursus

Als je na de beginnerscursus besluit lid te worden, krijg je direct nog een serie van 4 lessen die voort bouwen op de proeflessen. Deze gevorderde lessen vinden tevens plaats op opeenvolgende maandagavonden, van 19:15-21:30, en starten gelijk na de proeflessen.

Zelfstandig Schieten

Na in totaal 8 weken les te hebben gehad, wordt beoordeeld of je zelfstandig kunt schieten*. Als er geen bezwaar is, kun je op elke vrije training komen schieten. Ook is er de mogelijkheid om op donderdagavond extra les te krijgen, om de techniek een beetje bij te spijkeren.

* Dit wordt beoordeeld door de trainers. In de eerste 4 weken is er sprake wederzijdse opzegging. In het geval dat het veiligheidstechnisch echt niet gaat, geeft de trainer dit aan (zie statuten).

Schrijf je hier in!

We werken bij ARC niet met een wachtlijst. Je kunt je direct inschrijven voor een van de geplande beginnerscursussen. Je ontvangt dan na inschrijving en betaling een bevestiging per email.
De volgende cursus(sen) zijn voor 2020 gepland:Cursus Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 Beschikbaar Inschrijflink
Maart 2020 02-03-2020 09-03-2020 16-03-2020 23-03-2020 Uitverkocht Schrijf je in voor maart 2020
Mei 2020           Hier komt de link voor mei 2020